skip to Main Content
Verandert Je Inkomen? Wijzig Je Voorlopige Aanslag

Verandert je inkomen? Wijzig je voorlopige aanslag

Een groot deel van de zzp’ers betaalt maandelijks belasting op basis van de voorlopige aanslag. Maar verwacht jij dat je dit jaar aanzienlijk meer of minder gaat verdienen in vergelijking met vorig jaar, dan kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van je voorlopige aanslag.

Geen verrassingen

Wanneer je zzp’er bent, is de kans groot dat jouw inkomen continu verandert. Grote financiële verschillen hebben invloed op de hoeveelheid belasting die je moet betalen of terugkrijgt. Volgens het onderzoek van Wijzer in geldzaken blijkt dat 22% van de zzp’ers onzeker is over de financiële situatie.

Om onzekerheid te voorkomen, raadt de Belastingdienst aan om regelmatig opnieuw een inschatting te maken van jouw inkomen en dit aan te passen in je voorlopige aanslag. Zo voorkom je dat je in één keer een groot bedrag moet terugbetalen of maandelijks te weinig terugkrijgt wanneer je veel aftrekposten hebt.

Overige veranderingen

Naast financiële wijzigingen, kunnen ook andere zaken invloed hebben op de hoogte van jouw voorlopige aanslag. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van een kind of een echtscheiding. Het incalculeren van dit soort wijzigingen helpen jou om beter voorbereidt te zijn op de toekomst.

Nieuw portaal

Sinds 3 januari 2019 heeft de Belastingdienst een nieuw portaal voor de zzp’ers. Het portaal maakt het makkelijker en overzichtelijker om je aangifte te doen.

Wanneer jouw inkomen verandert, is het dus verstandig om je nieuwe situatie door te geven aan de Belastingdienst. Dat kan het hele jaar door. Hiermee zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan bij de aangifte inkomstenbelasting over 2020. Je kunt de wijzigingen doorgeven via de Belastingdienst.

Tot volgende week!

Groet,
Maura

 

Back To Top