skip to Main Content
De Beschikking Wtl: Wat Is Het En Wat Kun Of Moet Je Ermee Doen?

De beschikking Wtl: wat is het en wat kun of moet je ermee doen?

De Belastingdienst is bezig met het versturen van de beschikking Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl). Wanneer je als werkgever over 2020 recht hebt op één of meerdere tegemoetkomingen, dan ontvang je vóór 1 augustus 2021 de beschikking. Maar wat is het eigenlijk; de beschikking Wet tegemoetkoming loondomein?

Wat is de beschikking Wet tegemoetkoming loondomein?

In de beschikking staat het bedrag dat een werkgever ontvangt voor de loonkostenvoordelen (LKV), het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het jeugd-LIV.  De wet heeft als doel om kwetsbare werknemers op de arbeidsmarkt in dienst te nemen of te houden.

Wanneer ontvang je dit bedrag?

Let op dat je de beschikking goed checkt! Zit er een fout? Dan ben je verplicht om deze fout op te geven. Het kan natuurlijk voorkomen dat bedragen afwijken door afrondingsverschillen. Door de beschikking naast de aangifte loonheffing te leggen kun je mogelijke fouten ontdekken. “Vergelijk de beschikking niet met de uren uit de loonadministratie”, waarschuwt de Belastingdienst.

Geef vóór 1 mei 2021 de correcties door. Na deze datum neemt het UWV het niet meer mee in de definitieve berekening. Binnen zes weken na ontvangst van de dagtekening van de beschikking ontvang je van de Belastingdienst het bedrag op je bankrekening.

Heb jij al een beschikking van de Belastingdienst ontvangen en heb je vragen over de beschikking Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl), neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met het beantwoorden van je vragen.

Groet, Maura

Back To Top