skip to Main Content
Partner Tom Van Benthem Over Zijn Meest Wijze Les

Partner Tom van Benthem over zijn meest wijze les

Tom van Benthem (53) is sinds 1996 verbonden aan vhm | abc. Tom is getrouwd met Margriet en heeft vier kinderen. Binnen vhm | abc is hij werkzaam als fiscalist, en werkt hij vooral vanuit de vestiging Epe.

Vertel eens, wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Sporten (hardlopen, voetbal, wielrennen/mountainbiken), lezen en reizen.

Wat dacht je als klein jongetje wat je later zou gaan worden?

Dierenarts was gedurende lange tijd mijn droom (en is dit ook gebleven). Mijn vakkenpakket op de middelbare school sloot hier helaas niet op aan.

Doe je aan carrièreplanning en zo ja, wat is je volgende stap?

Niet echt, het is min of meer allemaal zo gelopen. Volgende stap? Ik kijk nooit heel ver vooruit eerlijk gezegd.

Wie of wat is voor jou een bron van inspiratie en waarom?

Inspiratie vind ik meestal heel dichtbij, bijvoorbeeld in gesprekken met onze klanten. Ik raak dan enthousiast voor bepaalde zaken en ideeën.

Welke quote inspireert je het meest?

Dat wisselt, maar er is er één die steeds meer beklijft: Carpe diem!

Wat is de meest wijze les die je tot nu toe hebt geleerd?

Pfoe, ik leer elke dag weer bij. ‘Probeer altijd dicht bij jezelf te blijven’ is wel bij me blijven hangen. Ik doe hiervoor mijn best.

Wat is het hoogtepunt in je carrière tot nu toe?

Je moet stoppen op je top, dus ik hoop dat ik dat nog tegoed heb!

Met welke beroemdheid zou je een gevangeniscel willen delen en waarom?

Eerder bekend dan beroemd, en dan denk ik aan Lucia de Berk of Julio Poch. Deze mensen hebben jarenlang in de gevangenis gezeten, en achteraf bezien ten onrechte. Ik ben wel benieuwd hoe deze mensen dit beleefd en geplaatst hebben.

Wat is interessant of verrassend aan jou, maar weten wij nog niet?

Ik zou het eerlijk gezegd niet weten, ik pas hier dus maar.

Het gekste wat ik heb meegemaakt is…

We maken in dit vak regelmatig gekke, opmerkelijke dingen mee. Voor de buitenstaander lijkt het wellicht wat voorspelbaar en statisch wat wij als accountants en adviseurs doen, maar ik kan je verzekeren – ook na (of juist daardoor) al die praktijkjaren – dat er enorm veel dynamiek in ons werk is. Wetswijzigingen en jurisprudentie bieden dagelijks weer uitdagingen. Ook gebeurt er altijd weer wat nieuws en onverwachts bij onze klanten, en hierop speel je dan weer in.

Als ik een miljoen win…

Dan moet ik heel lang nadenken wat ik daarmee zou willen doen. Niet direct grote wensen derhalve. Misschien die oude Espace maar eens vervangen?.

Back To Top