skip to Main Content
Ontdek De 10 Voordelen Van Leasen Voor Zzp’ers

Ontdek de 10 voordelen van leasen voor zzp’ers

Niet iedere zzp’er heeft zomaar voldoende geld klaarliggen om te investeren in een bedrijfsauto. Financial lease kan je in een aantal situaties uit de brand helpen. In dit artikel deel ik met jou de 10 voordelen van financial leasen voor zzp’ers.

Voordeel 1: de perfecte bedrijfsauto leasen

Met leasen kies je makkelijker voor een extra optie, omdat je deze niet in één keer hoeft af te rekenen. Het samenstellen van jouw perfecte bedrijfsauto wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. Dus ben jij zzp’er in een drukke stad? Ga dan voor de nieuwste technologieën zoals parkeerhulpen. Of kies voor de allergrootste laadruimte, zodat jij als koerier alle pakketten in één keer mee kunt nemen.

Voordeel 2: geen spaargeld nodig

Wanneer je kiest voor financial lease kun jij jouw spaarvarken heel houden. Door te leasen betaal je maandelijks namelijk een vast bedrag. Dit zorgt ervoor dat je financieel precies weet waar je aan toe bent en dat jij geen aanspraak hoeft te maken op jouw spaargeld.

Voordeel 3: fiscale voordelen

Leasen brengt een hoop leuke financiële meevallers met zich mee. Zo profiteer jij onder meer van btw-teruggave, renteaftrek en investeringsaftrek.

Voordeel 4: makkelijk inruilen

Ben je na een aantal jaren wel weer toe aan een nieuwe bedrijfsauto? Geen probleem, want een leasecontract duurt maximaal vijf jaar. Soms is het ook mogelijk om de auto over te kopen.

Voordeel 5: budgetteerbaar

Je weet met een leasecontract iedere maand wat jij kwijt bent aan jouw bedrijfsauto. Zo kun jij precies inschatten of die investering in nieuwe machines of materiaal op korte termijn mogelijk is.

Voordeel 6: geen extra kosten

In sommige leasecontracten worden reparaties, verzekeringen, onderhoud en zelfs benzinekosten geregeld. Dit scheelt je een hoop gedoe. Bij een ongeval heb je geen rompslomp: de leasemaatschappij neemt dit van jouw bordje. Ook onvoorziene kosten zijn zo gedekt.

Voordeel 7: zelf in controle met leasen

Zzp’ers die liever de touwtjes in eigen handen houden, kiezen voor financial lease. Je selecteert zelf de autoverzekering en bent verantwoordelijk voor onderhoud en reparaties. Op deze manier weet je zeker dat je niet teveel betaalt wanneer je nooit schade hebt.

Voordeel 8: nieuw of occasion

Leasen betekent niet dat je altijd voor een gloednieuwe bedrijfsauto moet gaan. Tweedehands bedrijfsauto’s zijn namelijk ook te leasen. Een occasion is ideaal voor de zzp’er die maandelijks een kleiner bedrag wil betalen zonder in te leveren op luxe.

Voordeel 9: geen bijtelling

Het leasen van een zakelijke auto heeft als voordeel dat je geen bijtelling betaalt. De enige voorwaarde is dat je de bedrijfsauto puur zakelijk gebruikt en dus niet voor privékilometers, zoals een ritje naar de supermarkt. Rijd je meer dan 500 kilometer per jaar privé, dan moet je ook voor een leaseauto bijtelling betalen. Rijd je minder dan 500 kilometer privé, dan moet je dat aantonen, bijvoorbeeld met een rittenregistratie.

Voordeel 10: kies jouw ideale leaseplan

Alle keuzes liggen bij jou. De contractduur, wel of niet economisch eigenaar zijn en de keuze tussen nieuw en occasion. Geef jouw wensen door aan de leasemaatschappij en zij zoeken een passend antwoord dat aan al jouw eisen voldoet.

Worstel jij nog met de vraag: is het voordeliger om de auto op de zaak te zetten of om de auto privé te rijden? In dit artikel zet ik de gevolgen voor de inkomsten- en de btw-belasting voor je op een rij. 

Tot volgende week!

Groet,
Maura

Back To Top