skip to Main Content
Werknemer Helmer Scheffel Over Carrière En Prive

Werknemer Helmer Scheffel over carrière en prive

Helmer Scheffel (37) is sinds 2013 werkzaam op de MKB-praktijk bij vhm | abc. Voordat hij hier begon, is hij 10 jaar werkzaam geweest in een vergelijkbare functie op een kleiner kantoor. Binnen vhm | abc onderhoudt hij het klantcontact, is hij vaktechnisch betrokken bij de reviews van de jaardossiers en de ICT gerelateerde ontwikkelingen, en houdt hij zich bezig met de begeleiding van collega’s.

Vertel eens, wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik ben inmiddels al zo’n 30 jaar lid van voetbalvereniging OWIOS uit Oldebroek en mag nog graag in mijn vrije tijd tegen een bal aantrappen. De laatste jaren is dit beduidend minder intensief en ook op een lager niveau, maar toch blijft dit voor mij een favoriete bezigheid. Daarnaast kan ik mij erg vermaken met mijn zoon van 6 en tweeling van 4 jaar oud die uiteraard ook mijn volle aandacht verdienen.

Je geeft aan dat je kleine kinderen hebt, wat dacht je wat je later zou gaan worden toen je zelf nog een klein jongetje was?

Van jongs af aan was duidelijk dat mijn interesses lagen bij cijfers en rekenen. Dat ik uiteindelijk daar ook mijn beroep van gemaakt heb, is dus ook niet zo’n verrassing.

Doe je aan carrièreplanning en zo ja, wat is je volgende stap?

Sinds ik in 2001 als stagiaire actief ben geworden in de accountancy heb ik snel een aantal carrièrestappen gezet. Nadat ik als relatiebeheerder ben begonnen, heb ik in 2008 mijn diploma’s als verantwoordelijk accountant behaald en ben ik me steeds meer gaan richten op het adviseren van ondernemers in de MKB.

Ik ben van mening dat je als persoon en werknemer altijd je focus moet leggen op dat wat je leuk vindt. Wanneer je dagelijkse werkzaamheden niet bevallen moet je echt wat anders gaan doen. Een volgende stap is dan ook altijd gericht op de voldoening die mij dat geeft.

Wie of wat is voor jou een bron van inspiratie en waarom?

Ik haal mijn inspiratie vaak uit het succesvol kunnen laten zijn van mijn werkzaamheden. Mijn doel is altijd om meer te zijn dan alleen een accountant die de cijfers aan een klant presenteert; juist iemand die een actieve rol speelt bij de actualiteiten die voor de klant relevant zijn. Elke klant heeft zijn eigen wensen en behoeften als het gaat om begeleiding en advisering. Het is mijn taak om hen maximaal in deze behoefte te ondersteunen.

In de trant van inspiratie: welke quote inspireert je het meest?

“Wie kijkt naar het verleden staat met de rug naar de toekomst.” Dat impliceert onze taak. Het heeft vaak niet veel zin om achterom te kijken naar wat er gedaan of gebeurd is, maar juist interesse hebben in wat de klant morgen wil. Daar kun je actief op inspelen.

Wat is de meest wijze les die je tot nu toe hebt geleerd?

In ons vak komen stress en burn-outs best vaak voor. Ik heb het regelmatig van dichtbij langs zien komen. Daarvan heb ik geleerd dat je zelf grenzen moet kunnen stellen aan wat haalbaar is en wat niet. Dat is niet zo makkelijk als het lijkt, maar absoluut wel van belang. Zeker sinds ik drie fantastische kinderen heb gekregen, heb ik het belang van een juiste werk/privé balans meer leren kennen.

Wat is het hoogtepunt in je carrière tot nu toe?

Er zijn naar mijn idee geen hoogtepunten te noemen die er heel erg bovenuit springen. Maar als ik er één zou moeten kiezen dan zou dat denk ik het verkrijgen van mijn accountantstitel in 2008 zijn. Ondanks dat de titel in de praktijk niet veel veranderde aan mijn feitelijke werkzaamheden is het wel een vorm van erkenning van de vaardigheden die je geleerd hebt (en nog steeds leert).

Wat is interessant of verrassend aan jou, maar weten wij nog niet?

Naast het feit dat ik een tweeling heb (jongen en meisje), ben ik zelf ook van een tweeling (ook een tweelingzus). Normaal roepen mensen dat het krijgen van een tweeling altijd een generatie overslaat. Daar hebben wij dus niet aan meegewerkt. Onze gezinssituatie is daarbij identiek, omdat ook ik nog een oudere broer heb.

Mijn favoriete programma is…

Ik kijk erg graag naar sportprogramma’s. Dat gaat eigenlijk heel breed, maar met name voetbal en de Formule 1 houden mij wel van de straat.

Het meest indrukwekkende wat ik heb meegemaakt is…

Absoluut de geboorte van onze drie kinderen. In beide gevallen een zeer bijzondere tijd die je samen met je vrouw meemaakt en ook veel emoties met zich meebrengt.

Back To Top