skip to Main Content
Ondernemer Met Coronaschuld? Verleng De Belastinguitstel Op Tijd!

Ondernemer met coronaschuld? Verleng de belastinguitstel op tijd!

Tijdens de coronacrisis hebben veel ondernemers gebruikgemaakt van de mogelijkheid om uitstel van betaling van belasting te krijgen. Sommige ondernemers waren na een periode van betalingspauze weer in staat om de achterstallige belasting te betalen. Dit geldt niet voor alle ondernemers: die hebben daar meer tijd voor nodig. De Belastingdienst is daar coulant in, maar adviseert toch aan ondernemers die nieuwe belastingen niet kunnen voldoen om het bijzonder uitstel te verlengen. Alleen dan komen ze in aanmerking voor de huidige aflossingsregeling van 36 maanden. Wil je bijzonder uitstel van betaling verlengen of aanvragen? Dat kan vóór 1 juli op de website van de Belastingdienst.

Zorgen bij de Belastingdienst

De Belastingdienst maakt zich zorgen over een groeiende groep ondernemers die na afloop van de uitstelperiode nieuwe achterstanden hebben opgebouwd én nog niet om verlenging van hun uitstel hebben gevraagd. Het gaat bij elkaar om zo’n 16 miljard euro.

Bijzonder uitstel verlengen

Ondernemers die gebruikmaken van uitstel van betaling moeten volgens de aflossingsregeling op 1 oktober starten met het aflossen van schulden. Tot het einde van 2021 rekent de Belastingdienst hier 0,01 procent rente over.

Let op! Je komt alleen in aanmerking voor de aflossingsregeling als je na afloop van de uitstelperiode je belastingen weer op tijd kunt betalen. Lukt dat niet, dan kun je het betalingsuitstel verlengen tot 1 juli. Ook ondernemers die nog niet eerder uitstel hebben aangevraagd, kunnen tot 1 juli alsnog bijzonder uitstel van betalen aanvragen. Aanvragen of verlengen kan op de website van de Belastingdienst.

Ruimte voor ondernemers

Staatssecretaris van Financiën Vijlbrief heeft aangegeven dat het ministerie van Financiën en de Belastingdienst om de tafel gaan zitten om ondernemers meer ruimte te geven om hun schulden terug te betalen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het verlengen van de terugbetalingsperiode of een latere start van het terugbetalen. Het kabinet gaat hier snel een besluit over nemen.

Mijn advies

Wat de uitkomst ook is: het blijft ontzettend belangrijk om op tijd het uitstel te verlengen om in aanmerking te komen voor de aflossingsregeling. Wanneer je twijfelt of je voor 1 juli aan nieuwe betalingsverplichtingen kunt voldoen, dan raad ik je aan om het bijzonder uitstel vóór 1 juli aan te vragen of te verlengen. Heb je nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op!

Groet,

Maura

Back To Top