skip to Main Content
Registeraccountant Emanuel Veldhuis Over Wijze Lessen

Registeraccountant Emanuel Veldhuis over wijze lessen

Emanuel Veldhuis is met zijn jarenlange ervaring een echte routinier te noemen op het gebied van accountancy. Al sinds 1999 is Veldhuis een bekend gezicht binnen vhm | abc, waar hij zowel nationale als internationale ervaring op heeft gedaan. Naast zijn werk als registeraccountant en directeur van vhm audit b.v. is hij getrouwd met Martine en trotse vader van drie kinderen.

Wat wou je als klein jongetje later worden?

Net als de meeste kleine jongens droomde ik ervan om profvoetballer te worden. Altijd voetballen en daarmee mijn geld verdienen. Dat was mijn droom.

Doe je aan carrièreplanning en zo ja, wat is je volgende stap?

Mijn loopbaan is erg belangrijk voor mij, toch heb ik geen uitgestippeld plan. Mijn volgende stap? Dat weet ik nog niet. Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen, een gemotiveerd team om mij heen te hebben en voor interessante klanten te werken.

Wat is het hoogtepunt in je carrière tot nu toe?

Eén specifiek hoogtepunt vind ik lastig. Het is meer een hoogvlakte van diverse gebeurtenissen waar ik trots op ben. Bijvoorbeeld het afronden van de accountantsopleiding en de eerste presentatie van onze controlebevindingen in de Raad van Commissarissen van een belangrijke klant. Maar mooie gebeurtenissen in mijn privéleven zijn voor mij net zo belangrijk. Ik heb mooie herinneringen aan onze huwelijksreis, onze kinderen, het uitlopen van de Rotterdamse marathon en het beklimmen van de Mont Ventoux, zowel hardlopend als per fiets. Dit zijn fantastische herinneringen die ik voor geen goud had willen missen.

Wat is de meest wijze les die je tot nu toe hebt geleerd?

Ook hier heb ik eigenlijk twee punten. Zo vind ik dat je belangrijke prestaties niet alleen bereikt en situaties wel degelijk grijs kunnen zijn. Dit laatste wordt vanuit de opleiding anders ingehamerd, maar het werk leerde mij dat bepaalde vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken bekeken kunnen worden en dat een andere zienswijze niet per se onjuist is.

Wie of wat is voor jou een bron van inspiratie en waarom?

Er zijn meerdere bronnen die mij inspireren of geïnspireerd hebben. Mijn ouders hebben mij aangemoedigd om het beste uit mijzelf te halen. Nu ik zelf een gezin heb, krijg ik steeds meer bewondering voor mijn ouders. Zij hebben mij ‘goed afgeleverd’ en daar pluk ik nog dagelijks de vruchten van. Opvoeden is best een uitdaging. Maar ook levensverhalen van mensen die ondanks meerdere tegenslagen hun doel bereikt hebben of muziek kunnen inspirerend zijn.

Welke quote inspireert je het meest?

Mag ik ook twee punten noemen? De eerste is: “Nil volentibus arduum. Dit is de lijfspreuk van rederijkers uit de 17de eeuw en betekent; “niets is moeilijk voor hen die willen”. Naast deze quote vind ik “werken om te leven, niet leven om te werken” ook een hele mooie om aan vast te houden.

Met welke beroemdheid zou je een gevangeniscel willen delen en waarom?

Dat is zonder twijfel Nelson Mandela. Ik zou hem graag willen vragen hoe hij ondanks alle tegenslagen en gebeurtenissen positief bleef denken.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Dat zijn veel verschillende dingen. Gezellig met het gezin en vrienden borrelen en lekker eten in onze nieuwe keuken of met elkaar genieten van een goede fles wijn. En natuurlijk niet te vergeten hardlopen en Scandinavische thrillers kijken op Netflix.

Wat is interessant of verrassend aan jou, maar weten wij nog niet?

Een aantal mensen weet het wel, maar ik ben fervent wijnliefhebber. Ik heb al diverse cursussen gedaan en wil graag nog een keer de vinologenopleiding volgen.

Ik heb laatst onwijs moeten lachen om …

Waar het precies over ging weet ik niet meer. Afgelopen weekend kregen we tijdens het ontbijt spontaan met zijn allen de slappe lach en het duurde wel even voordat dit weer over was.

Als ik iets aan mezelf mocht veranderen, zou ik …

Ik ben tevreden met wie ik ben.

Back To Top