skip to Main Content
Ondernemers Laten Grote Bedragen Aan Personeelssubsidies Liggen

Ondernemers laten grote bedragen aan personeelssubsidies liggen

Veel werkgevers benutten de subsidies, premiekortingen en andere loonkostenvoordelen voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt niet. Bijna 40 procent van de werkgevers weet niet eens van het bestaan van deze voordelen. Toch kunnen loonkostensubsidies alleen al 150.000 euro opleveren per langdurige ziekte of arbeidsongeschikte werknemer. 

Loonkostensubsidies

Per langdurige zieke of arbeidsongeschikte werknemer kunnen alleen loonkostensubsidies een werkgever al ruim 150.000 euro opleveren. Bijna de helft van de werkgevers zou eerder iemand aannemen als hij subsidie daarvoor krijgt. Bijna twee derde (62 procent) van de organisaties heeft in de afgelopen 5 jaar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aangenomen. Echter maakt slechts 38 procent ook echt gebruik van de subsidieregelingen en premiekortingen.

Regelingen vaak complex

Vijftien procent van de werkgevers past deze regelingen niet toe omdat ze niet weten wat ze wel en niet mogen vragen aan nieuwe medewerkers. Aon Nederland verwacht dat deze drempel alleen maar hoger wordt met de invoering van Europese privacywetgeving (de AVG of GDPR) in mei dit jaar. Voor veel werkgevers lijkt ook de bijkomende administratie een te hoge drempel voor het benutten van subsidies en kortingen. Ruim een kwart van de werkgevers (26 procent) geeft aan dat de administratieve lasten niet opwegen tegen de voordelen.

“Er is een groot aanbod werknemersregelingen en deze regelingen zijn vaak complex.” zegt Koen Kerstens, consultant bij de afdeling Corporate Wellness van Aon Nederland. “Het is dan ook goed denkbaar dat de prioriteiten van de werkgevers elders liggen en dat zij daarom de tegemoetkomingen laten liggen. Toch snijden zij zichzelf daarmee in de vingers: alleen loonkostensubsidies kunnen al tienduizenden euro’s opleveren per langdurige ziekte of arbeidsongeschikte werknemer.”

Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact met één van onze specialisten op.

Back To Top