skip to Main Content
Direct Uitstel Betaling Loonbelasting, Vennootschapsbelasting En Btw

Direct uitstel betaling loonbelasting, vennootschapsbelasting en btw

Wanneer bedrijven een verzoek tot uitstel van betaling van de loonbelasting, vennootschapsbelasting en btw aanvragen bij de Belastingdienst, wordt deze direct, zonder aanvullende voorwaarden, voor drie maanden goedgekeurd. Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën heeft dit afgelopen donderdag besloten. Hiermee hoopt hij de administratieve lasten zo beperkt mogelijk te houden.
Ook worden er geen boetes opgelegd voor te late betaling en hoeft er geen rente te worden betaald over belastingschuld.

Het aanvragen van een uitstel was sinds vorige week al mogelijk als gevolg van de steunmaatregelen inzake het coronavirus, echter was destijds een aanvullende verklaring van bijvoorbeeld een accountant vereist. Om de bureaucratie rond uitstel van belastingen tot een minimum te beperken, nam de Kamer afgelopen woensdag een motie aan van oud VVD-lid Wybren van Haga en Thierry Baudet van Forum voor Democratie. De PvdA en SP stemden daartegen.

Ondernemers die langer dan drie maanden uitstel nodig hebben, kunnen dit aanvragen bij de Belastingdienst.

Heb je vragen of ben je benieuwd wat voor jouw bedrijf het beste is? Neem dan contact met mij op.

Groet Maura

Dit artikel is geschreven om je te informeren over de aangepaste maatregelen omtrent het coronavirus. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden en de gevolgen hiervan. 

Lees ook ons eerder geplaatste nieuwsbericht over de steunmaatregelen inzake het coronavirus.

Back To Top